#Теги:
Як розкурювати кальян

Купивши сам кальян з усіма його складовими, включаючи вугілля і тютюн, питання стоїть таким чином, як його приготувати і як правильно розкурити ?! Адже маючи навіть найкращий кальян, з найкращими чашею і тютюном, отримати очікувано смачний дим і легку тягу виходить не завжди. Тому, сьогоднішня стаття буде присвячена саме приготуванню і розкурюванню кальяну. Нудьгувати не доведеться, так що повний вперед.
Отже, приступаємо
Готуємо прилад
Дуже важливо, щоб кальян був абсолютно чистим і не мав залишків попереднього курильного сеансу. Це позначиться на смаку диму. Тому, розберіть кальян і почистіть його. Зробити це можна як звичайною водою, так і з додаванням соди і лимонного соку. Але що важливо, використовувані засоби повинні мати виключно натуральний склад. Ні в якому разі не можна мити кальян звичайним миючим для посуду.
Прогріваємо чашу
Чаша з тютюном повинна бути добре прогріта. Чим її прогрівати? Звичайним вугіллям для кальяну, який попередньо потрібно розжарити, скориставшись спеціальною пічкою / плитою або ж побутовою газовою конфоркою. Важливо розуміти, що вугілля краще брати натуральні, природного походження. Так як вони не будуть виділяти нічого шкідливого і токсичного. Чого не скажеш про вугілля просочених хімічними рідинами. Тому беріть або кокосове вугілля, або деревне.
Готуємо кальян
Поки прогріваються вугілля можна забити чашу тютюном. Метод забивання вибираємо будь-який. Після чого в колбу наливається рідина, сам резервуар з'єднується з шахтою, а та накривається блюдцем і чашею. Саму чашу з тютюном також варто накрити фольгою або калаудом. Якщо Ви використовуєте фольгу, тоді сгладьте її в декілька шарів, закріпіть її краю на чиліма і виконайте отвори. Самі вугілля викладаються вже розпеченими за допомогою спеціальних щипців. Дуже важливо дотримуватися правил безпеки і не обпекти пальці. Даємо чаші з тютюном кілька хвилин для прогріву (приблизно 10 хвилин) і приступаємо до наступного етапу.
Розкурювання кальяну
Кожен курець має право сам вибирати те, як йому зручно розкурювати кальян. Але як би там не було, поспішати з цією справою не потрібно. Розкурюють кальян, не поспішаючи, з кожним разом збільшуючи силу затяжки. Робимо затягування рівномірно, з однаковим інтервалом. Можна помітити, що вугілля буде з кожним затягуванням розжарюватися все більше і більше. Не варто ковтати дим, його краще тримати в порожнині рота, насолоджуючись приємним смаком і ароматом.
Підсумовуючи вищесказане, розкурювати кальян не складно, головне не поспішати і не перестаратися з силою затяжки. При цьому, врахуйте, що якість тютюну і вугілля дуже впливають на смак і якість самого кальяну.
А якщо Ви вже знаєте і вмієте розкурювати кальян, то в попередній статті ми розповіли про те, чому виходить гіркий кальян і як це виправити.